Проведення апробації підручників для 8 класу НУШ

Школи запрошують взяти участь в апробації підручників для 8 класу «НУШ»

Апробація підручників для 8 класу НУШ

Як допомогти педагогу повернутися до роботи

Розпочався добір закладів загальної середньої освіти для проведення апробації підручників для 8 класу «НУШ» у 2024–2025 навчальному році. Процедура дасть змогу дослідити й підвищити якість навчальної літератури для українських школярів і школярок.

Таку інформацію зазначили в Міністерстві освіти і науки. 

Відповідно до пункту 4 статті 75 Закону України «Про освіту», навчальна література, яку видають коштом державного бюджету й використовуватимуть в освітньому процесі, має пройти обов’язкову апробацію.

Зауважимо, що операційні та науково-методичні заходи для проведення апробації з серпня 2024 року здійснюватиме Український інститут розвитку освіти. Раніше цим питанням опікувався Інститут модернізації змісту освіти.

Апробація підручників / посібників, за якими вже у 2025–2026 році навчатимуться учні й учениці 8-х класів «НУШ», розпочнеться 2 вересня 2024 року й триватиме до 1 січня 2025 року.

Заклади освіти, які хочуть взяти участь в апробації, мають до 29 серпня 2024 року надіслати наступні документи:

  • заяву від ЗЗСО, підписану директором / директоркою школи, з гарантією того, що апробацію проводять в повному обсязі й належним чином,
  • заяву вчителя / вчительки, який / яка бере участь в апробації,
  • згоду вчителя / вчительки, який / яка бере участь в апробації, на оброблення персональних даних,

на фізичну адресу УІРО: вул. Митрополита Василя Липківського, 36, 03035, Київ, Україна. Або на електронну пошту: [email protected].

Як зауважили в МОН, участь педагога в апробації враховують під час проходження атестації як «участь у процедурах і заходах, пов’язаних із забезпеченням якості освіти та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти».

Детальніше ознайомитися з інформацією про апробацію можна ознайомитися на сайті УІРО у відповідному розділі.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14266

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32477

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251483

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді