У МОН оновили Положення проведення конкурсу ім. П. Яцика

Міжнародний конкурс ім. П. Яцика щорічно стартуватиме 27 жовтня: МОН затвердило зміни до Положення про проведення змагання

Проведення конкурсу ім. П. Яцика

Як допомогти педагогу повернутися до роботи

У Міністерстві освіти і науки України затвердили зміни до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Згідно з наказом № 875, відтепер конкурс щороку стартуватиме 27 жовтня, у День української писемності та мови.

Таку інформацію зазначили в освітньому відомстві. 

Відповідно до наказу Президента України від 28 липня 2023 року №455/2023, святкування Дня української писемності та мови перенесли з 9 листопада на 27 жовтня.

Оскільки початок Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика щорічно був приурочений до цієї дати, у МОН ухвалили рішення перенести його також на 27 жовтня.

Зокрема, тепер долучитися до змагання мовознавців зможуть (у дистанційному форматі) учні й учениці Державного ліцею «Міжнародна українська школа2, які навчаються за українською програмою, але перебувають за кордоном.

Окрім того, у наказі визначили кількість учасників і учасниць 2 та 3 етапів конкурсу:

  • у 2 етапі беруть участь по одному переможцю першого етапу в кожній категорії;
  • у 3 — по одному або по три переможці другого етапу в кожній категорії, залежно від рівня проведення другого етапу.

Для учнів і учениць, які навчаються в закордонних закладах освіти, згідно з оновленим Положенням, проводитимуть окремий конкурс в дистанційному форматі за єдиними завданнями.

«Внесені зміни сприятимуть підвищенню престижу української мови серед української та іноземної молоді, а також забезпеченню всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя», — зауважили в МОН.

Детальніше ознайомитися зі змістом наказу можна в прикріпленому документі. 

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32461

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді