Коштом державної субвенції придбали 117 шкільних автобусів

Області закупили 117 шкільних автобусів коштом державної субвенції

Шкільні автобуси для регіонів

Накази з основної діяльності: як скласти

Від початку року вісім областей закупили 117 шкільних автобусів на загальну суму майже 400 млн грн. Були залучені кошти державної субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів. Закупівлі провели через електронний каталог Prozorro Market, який адмініструє державна установа «Професійні закупівлі».

Коштом цьогорічної державної субвенції Дніпропетровська область уже придбала 28 автобусів, Запорізька та Миколаївська — по 25, Харківська — 21, Хмельницька та Сумська — по 7, Черкаська — 3 та Одеська — 1.

Зокрема, шкільні автобуси області закупляють у Prozorro Market, обираючи транспорт українського виробництва. Це підтримує національну економіку та вітчизняний бізнес.

«Державна програма «Шкільний автобус» спрямована на стимулювання українського машинобудування. Як і минулого року, на закупівлю шкільних автобусів закладено у бюджеті 1 млрд грн, що дозволить громадам закупити приблизно 500 автобусів українського виробництва та надасть поштовх для розвитку локальних виробників», — зауважила міністерка економіки Юлія Свириденко.

За інформацією МОН, цьогоріч, як і торік, субвенція на закупівлю шкільних автобусів становить 1 млрд грн. Заплановано, що завдяки співфінансуванню з місцевих бюджетів удасться закупити як мінімум 500 автобусів.

«Завдяки системному виділенню субвенції на закупівлю шкільних автобусів усе більше дітей мають змогу здобувати якісну освіту. Для учнів із маленьких селищ і містечок дуже важливо мати змогу діставатися до населених пунктів з великими школами, у яких працюють кваліфіковані вчителі і які облаштовані потрібним обладнанням. Окрім того, шкільні автобуси — це один з інструментів комплексної політики «Школа офлайн», яку спрямовано на відновлення доступу до очної освіти. Саме завдяки автобусам учні можуть діставатися до шкіл з укриттями та вчитися очно», — наголосив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Окрім того, інструмент «Prozorro Market» дає змогу спростити та пришвидшити процес закупівель. А також проводити закупівлі в конкурентний і прозорий спосіб.

«Ефективні та прозорі закупівельні процедури — запорука доступу учнів до комфортного транспорту та відповідно якіснішої освіти. Через електронний каталог громади можуть за кілька днів придбати товар у перевіреного постачальника, далі — лише поставка. Тож завдяки оперативним закупівлям більшість автобусів школи мають отримати ще до початку навчального року. Щоб з першого вересня українські учні могли без проблем дістатися до опорної школи та навчатися очно», — роз’яснив директор ДУ «Професійні закупівлі» Євген Якубовський.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32462

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді