Видавництво відновило знищену партію підручників з німецької мови

Майже 69 тисяч шкільних підручників згоріли через обстріл поліграфії — видавництво повністю відновило партію

Відновлення партії підручників

Як підготуватися до уроку за допомогою нейромереж

23 травня 2024 року росіяни завдали удару по поліграфічному комплексу «Фактор-Друк» у Харкові, який друкував книги для десятків видавництв України. Через обстріл загинули сім працівників друкарні та було знищено тисячі видань. Серед них — майже весь тираж підручника «Німецька мова» для школярів 7–х класів від видавництва «Ранок».

Як зазначили у видавництві, вони повністю відновили знищену партію власним коштом. Зараз підручники вже доставляють до управлінь освіти. Згодом вони потраплять у шкільні бібліотеки.

«За державним замовленням до початку навчального року ми мали підготувати більш як 82 000 примірників «Німецької мови» для учнів 7 класів. Після удару 68 500 підручників були знищені», — повідомив генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. 

Незадовго до удару по друкарні, видавництво вивезло частину підручників, інші ж згоріли під час обстрілу. Окрім навчальної літератури у «Фактор-Друк» згоріли тиражі декількох дитячих книг та 60 тонн паперу.

Для швидкого відновлення підручників, працівники чотирьох друкарень-партнерів працювали в декілька змін — із 6 ранку до 11 вечора — через терміновість та складну енергетичну ситуацію.

«Ми забезпечили друкарні генераторами, які підключали безпосередньо до друкарських машин. Через спеку й тепло, що віддають машини, температура в цехах іноді підіймалася вище 40 градусів. Від цього плавилася навіть фарба. Тож я безмежно вдячний працівникам за наполегливу роботу в надскладних умовах […] Можу точно запевнити: попри всі виклики, підручники на партах українських школярів будуть», — зауважив Віктор Круглов. 

За інформацією НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32461

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді