У МОН назвали професії, які більш затребувані в країні

У Міністерстві освіти і науки розповіли, яких фахівців потребує держава

Вступна кампанія: які спеціальності затребувані

Як підготуватися до уроку за допомогою нейромереж

В Україні триває вступна кампанія у заклади вищої та професійної освіти. У Міністерстві освіти і науки України при цьому розповіли, яких фахівців потребує зараз країна.

Як зауважив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, у пріоритеті для країни — професійно-технічна освіта. А також державі потрібні люди, які працюють руками.

Йдеться про слюсарів, електромонтерів, зварювальників тощо. Заступник очільника МОН уточнив, що державі потрібні фахівці, які почнуть відновлювати її вже зараз і робитимуть це впродовж наступних років.

«Профтехосвіта — у пріоритеті. Абітурієнти обирають: або вступати у вищу освіту, або у професійно-технічну чи фахову передвищу. Очевидним є те, що велика потреба в держави зараз — у людях, які працюють руками. Це і слюсарі, і електромонтери, і люди, які працюють на транспорті, і зварювальники тощо», — акцентував посадовець.

За словами представника відомства, потрібно забезпечити перемогу вже зараз. Тож у пріоритеті — робітничі професії.

Михайло Винницький також зазначив, що нерідко ті, хто має вищу освіту, перекваліфіковуються та здобувають робітничий фах. За словами заступника Лісового, це цілком нормально, це загальносвітова тенденція.

За інформацією 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учнівське самоврядування в закладі освіти

Формувати соціалізовану особистість з демократичними поглядами і вмінням працювати в команді – одна з важливих вимог сучасної освіти, яка найкраще реалізується через педагогіку партнерства, однією із форм якої є учнівське самоврядування.
14319

Педагогічна рада школи: функції та планування

Засідання педагогічної ради — важлива частина роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо функції педагогічної ради та особливості підготовки до засідань. Скачайте циклограму засідань педради
44363

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця.
87520

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді