Дослідження показало, що не потрібно заспокоювати істерики дітей гаджетами

Чому не варто заспокоювати дитячі істерики гаджетами

Заспокоєння дитячих істерик гаджетами

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Діти, яких постійно заспокоювали гаджетами під час істерик, мають більше труднощів із регуляцією емоцій.

Таку тезу зазначено в результатах дослідження опублікованого в журналі Frontiers in Child and Adolescent Psychiatry. 

До заповнення анкети опитування долучилися понад 300 батьків дітей від 2 до 5 років. Після проведення дослідження з’ясувалося, що коли батьки частіше використовували гаджети для заспокоєння істерик дітей, через рік такі діти показували гірші навички керування емоціями гніву та розчарування.

Одна з авторів матеріалу, докторка з університету Етвеша Лоранда Вероніка Конок зауважила, що якщо батьки постійно пропонують дитині цифровий пристрій, аби істерика припинилася, то дитина не навчиться регулювати свої емоції. Для того, щоб вона цього навчилася, їй потрібна допомога батьків, а не цифрового пристрою.

Саме тому експерти радять батькам допомагати дітям розпізнавати почуття й навчити їх давати їм раду.

«На основі наших результатів можна розробити нові методи навчання та консультування батьків. Якщо зросте обізнаність людей про цифрові пристрої як невідповідні інструменти для лікування істерик, психічне здоров’я та благополуччя дітей виграє», — акуентував автор дослідження, професор з Університету Шербрука Керолайн Фітцпатрик.

За матеріалами Української правди

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді