Понад 200 укриттів облаштували за цей рік у закладах освіти України

У закладах освіти України цьогоріч облаштували понад двісті укриттів

Укриття в закладах освіти

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

За перші 5 місяців 2024 року в українських школах і дитячих садочках облаштували 218 укриттів. Загальна вартість цих робіт склала понад 220 мільйонів гривень.

Таку інформацію зазначили в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості.

Як повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко, 80% уже наявних укриттів розташовані в школах. Зокрема, їхня кількість у ЗЗСО «щодня збільшується» завдяки проведеним ремонтам, і новому будівництву.

«Зараз укриття в закладах освіти – це сучасні безпечні простори, облаштовані комп’ютерами, проєкторами й усім необхідним, аби діти могли здобувати якісну освіту. У майбутньому такі укриття можна буде використовувати й для інших потреб школи. Це вже відбувається, оскільки в деяких шкільних сховищах організовують спортивні секції, позашкільне навчання й гуртки», – зауважив заступник очільника відомства.

Окрім того, протягом 2024 року збудувати / реконструювати сховища мають у 1 295 закладах освіти. На це передбачили майже 7,2 мільярда гривень із державної субвенції, місцевих бюджетів і коштів громад.

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості повідомили, що зараз в Україні привели до належного стану 7 275 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

За інформацією Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді