У мережі опублікували мультфільми про захист особистих кордонів

Для учнів молодших класів створили мультфільми про особисті кордони

Навчання дітей для захисту особистих кордонів

Як навчити дітей дбати про свою безпеку

Для дітей молодшого шкільного віку створили мультфільми, які допоможуть навчити хлопчиків і дівчаток відстоювати власні кордони й пояснити їм, які дії дорослих є неприпустимими.

Таку інформацію повідомили автори ініціативи — МБО Служба порятунку дітей.

Детальніше ознайомитися та переглянути мультфільми можна за посиланням

Відповідно до інформації аналітиків, у 80% випадків сексуального насильства над дітьми, хлопчики й дівчатка знали свого кривдника. Проте, часто діти нічого не розповідають про такі ситуації, бо просто не розуміють і не можуть пояснити, що трапилося. Або ж починають звинуватити себе в тому, що відбулося, і бояться розказати про ситуацію.

Саме тому в мультфільмі «Безпечні та небезпечні дотики» дітям пояснюють, чому дотики бувають хорошими й поганими. З відео діти дізнаються:

  • які дотики до них є неприпустимими;
  • чому лікар має оглядати їх лише в присутності батьків;
  • про які дотики потрібно розповісти батькам, навіть якщо за мовчання обіцяють подарунки.

У мультфільмі «Розкажи дорослому» головна героїня Даша помічає, що в її шкільної подруги Лізи постійно з’являються синці. Однак дівчинка просить нікому не розповідати про це. Як вчинити в такій ситуації та чому не можна мовчати про небезпеку, яка загрожує тобі чи іншим, розповідають герої мультфільму.

Окрім того, для батьків і дітей опублікували розмальовку, за допомогою якої можна обговорити потенційно небезпечні ситуації, а також розібратися, які секрети хороші (їх треба розфарбувати зеленим), а які погані (їх треба розфарбувати червоним).

За інформацією НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді