В Україні будуватимуть одне укриття на декілька закладів освіти

Відходимо від лінійного рівняння, де кількість закладів = кількості необхідних укриттів — Євген Кудрявець

Фінансування на будівництва та ремонт укриттів

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Для того, щоб більшість школярів перебували на очному навчанні, зокрема на прифронтових та прикордонних територіях, Міністерство освіти і науки розглядає варіант будівництва одного укриття на декілька шкіл громади. 

Таку інформацію зазначив перший заступник міністра освіти й науки Євген Кудрявець, під час форуму «Безпечна освіта: презентація нового функціоналу екосистеми DREAM для фінансових програм».

Як він зауважив, реальна потреба в укриттях для шкіл, що розташовані у восьми прифронтових та прикордонних регіонах, складає 17,5 мільярдів гривень, а субвенція, виділена урядом на укриття, становить 2,5 мільярди гривень.

«Зараз немає можливості забезпечити будівництво одразу всіх укриттів, потрібних у прифронтових та прикордонних регіонах. Тому має бути певна пріоритетність. Ми визначаємо можливі ризики, аналізуємо, у яких регіонах і в яких громадах є більша потреба в укриттях, яка в них кількість дітей дошкільного чи шкільного віку, у який спосіб буде здійснюватися освітній процес через релокацію закладів або підвезення учнів.

З огляду на це, відходимо від лінійного рівняння, у якому кількість закладів дорівнює кількості необхідних укриттів. Відповідно, у громадах формуються кластери, де відкриття одного укриття [на кілька закладів] дає змогу рухатися далі та ухвалювати правильні рішення», — наголосив заступник очільника МОН.

Відомо, що цього року субвенція на укриття спрямована на прифронтові території, де доступ до очної освіти практично неможливий через загрозу постійних обстрілів. Наразі через екосистему DREAM відібрали 50 зі 108 проєктів укриттів, які збудують коштом субвенції.

Джерело: НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді