У дитсадках впровадять програму з фінансової грамотності

Документ має стати основою для формування державної політики у сфері підвищення рівня фінансової грамотності серед молоді

У дитсадках впровадять програму з фінансової грамотності

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерство освіти і науки України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку спільно розробили Рамку фінансових компетентностей для дітей та молоді (від 5 до 18 років). Цей документ має стати концептуальною основою для формування державної політики у сфері підвищення рівня фінансової грамотності молодого покоління.

Фінансову освіту варто починати ще з дошкільного віку, вважають у МОН. Що раніше дитина почне опановувати фінансові знання та навички, то простіше їй буде у майбутньому ухвалювати зважені та ефективні фінансові рішення, а також бути фінансово успішною. З найменшого віку діти дізнаватимуться, що таке гроші, у чому їхня цінність, як планувати витрати та заощаджувати кошти.

Також у Рамці фінансових компетентностей увагу зосереджено на питаннях фінансової безпеки. Діти дошкільного віку мають розуміти ризики втрати грошей чи цінних речей, а також усвідомлювати небезпеку, пов'язану із шахраями та незнайомцями, що цікавляться фінансовими питаннями.

На основі цього документа МОН спільно з Національним банком розроблять спеціальну програму з фінансової грамотності для дошкільнят та впровадять у дитячих садочках.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24476

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4297

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді