Музикотерапія

Дізнайтеся, як можна зменшити фізичне та емоційне напруження у дітей засобами музикотерапії.

Нині неабиякої популярності серед вітчизняних педагогів-дошкільників набуває оздоровча дисципліна музикотерапія, яка покликана поліпшити і зберегти здоров’я дитини на всіх його рівнях — фізичному, емоційному, інтелектуальному, соціальному, естетичному і духовному. Адже музика через емоції дає змогу дитині зрозуміти і прийняти себе, збагнути красу довкілля, полюбити себе та інших.

Сучасна світова музикотерапевтична практика вже довела, що вона здатна боротися із синдромом дефіциту уваги та гіперактивністю, дитячою депресією, допомагає полегшити соціалізацію дітей з особливими освітніми потребами. А ще її активно застосовують в освітній роботі зі здоровими дітьми. Яскравим доказом цього є фахові поради й чудові розробки вітчизняних музичних керівників, представлені у п’ятому числі журналу «Музичний керівник».

Зокрема, це й рекомендації як правильно використовувати корекційні методи музикотерапії на заняттях з дошкільниками, і ексклюзивні конспекти музикотерапевтичних занять «Музика вітру» та «У пошуках чарівної усмішки», насичені терапевтичними вправами та іграми, і досвід музичного виховання вальдорфської школи. Детальніше про це та інше — у травневому журналі «Музичний керівник».

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді