Global Money Week 2016: заощаджуй розумно!

Станьте активним учасником Global Money Week та отримайте нагороду, що допоможе у плануванні та проведенні факультативних і позашкільних занять з основ фінансової грамотності та підприємництва

Всесвітній тиждень грошей в Україні святкуватимуть з 14 по 20 березня. Це заходи для дітей та молоді з метою підвищення їхньої обізнаності про важливість фінансової освіти і фінансової інтеграції.

Цьогоріч темою Global Money Week є «Бери участь. Заощаджуй розумно!». МОН України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти у межах виконання програми заходів дослідно-експериментальної роботи з впровадження курсу «Фінансова грамотність» (наказ МОН України від 19.07.2012 № 828) пропонує навчальним закладам взяти участь у проекті Всесвітній тиждень грошей. Для цього потрібно зареєструватися за посиланням.

Взяти участь у Global Money Week можуть усі зацікавлені освітні та державні установи, банки, громадські та благодійні організації, волонтери, комерційні організації, учителі, соціальні працівники.

Заходи для дітей та підлітків — це інтерактивні навчально-ігрові заняття з фінансової грамотності в школах та у позашкільний час, а також організація відвідувань банківських відділень.

Під час заходів усі учасники матимуть змогу:

–        відвідати відділення банків та фондових бірж

–        відвідати уроки з фінансової грамотності

–        подискутувати на теми, пов’язані із фінансовою грамотністю

–        взяти участь в дебатах з питань фінансової грамотності, працевлаштування і підприємництва

–        відвідати музеї грошей

–        взяти участь в конкурсах та змаганнях на тему фінансової грамотності

–        відвідати театральні вистави

–        пограти в ігри з фінансової грамотності

–        взяти участь у виставках для демонстрації власних проектів

–        переглянути презентації бізнес-ідей

–        провести дослідження щодо різних фінансових питань в школі або в родинах

Після реєстрації на участь в проекті кожен учасник матиме змогу отримати методичні матеріали та сценарії занять на теми заощаджень, особистого та сімейного бюджету, фінансової безпеки.

В Україні Global Money Week координує Асоціація нової економічної освіти, яка планує нагородити найактивніших учасників проекту книгою «Як організувати дитячий бізнес-табір чи серію тренінгів», що допоможе у плануванні та проведенні факультативних і позашкільних занять з основ фінансової грамотності та підприємництва. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді