Діти-винахідники вразили інноваціями на Всеукраїнському науковому LEGO-турнірі

Цими вихідними у Києві відбувся Перший Всеукраїнський науковий LEGO-турнір (FIRST LEGO League), в якому взяли участь винахідники від 9 до 16 років. Діти презентували механізми для переробки пластикових стаканчиків, автономних роботів на гусеницях для патрулювання місцевості, пропонували нові методи утилізації батарейок

Цими вихідними у Києві відбувся Перший Всеукраїнський науковий LEGO-турнір ( далі — FIRST  LEGO League), в якому взяли участь винахідники від 9 до 16 років.

Діти презентували механізми для переробки пластикових стаканчиків, автономних роботів на гусеницях для патрулювання місцевості, пропонували нові методи утилізації батарейок. Переможцем FIRST  LEGO League стала команда Newton's school з Технічної студії «Винахідник» міста Києва, яка запропонувала відправляти сміття у космос для знищення на Сонці за допомогою космічного ліфта та дронів.

«Космічний ліфт значно зменшить вартість відправки вантажів та людей у космос: його запуск складе всього 1% від тої ціни, яку нині треба сплатити, щоби полетіти в космос на ракеті. А згідно з оцінками експертів NASA, вартість виведення на орбіту 1 кг вантажу за допомогою космічного ліфта не перевищуватиме 1,5 долара», — пояснюють ідею переможці турніру, члени команди Newton's school.

Загалом участь у турнірі взяли 35 команд зі Львова, Києва, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Кіровограда, Кам’янець-Подільська, Вінниці, Святогорська, Золотоноші, Гельмязіва та Сміли. Всі діти отримали нагороди та подарунки від компанії LEGO, а переможці – запрошення до офісу IT-компанії MacPaw. Окрім того, одна з команд незабаром поїде до США на Всесвітній чемпіонат FIRST LEGO League, де представить Україну серед  290 000 інших учасників з 80 країн світу.

Міжнародна програма FIRST  LEGO League базується на двох принципах – зв'язок з реальним життям та дослідницький підхід, здатний розкрити творчий потенціал учнів. Учасники, використовуючи свою уяву та винахідливість, продемонстрували унікальних автономних роботів, яких вони конструювали з LEGO-деталей, датчиків, моторів — для виконання різноманітних місій. Також вони представили власні стартап-проекти на тему: «Сміття — це прихований скарб», які готували протягом останніх трьох місяців.

«FIRST LEGO League — це найсучасніша міжнародна програма навчання дітей шляхом залучення їх до вирішення актуальних питань через дослідницьку, проектну діяльність та командну співпрацю, — розповідає Оксана СТОЄЦЬКА, організатор FIRST LEGO League. — Діти розвивають ті навички, які знадобляться їм у майбутньому. Дуже сильним мотиватором для них є розуміння, що їх ідеї дійсно можуть змінити світ на краще. Майбутнє належить нашим дітям і вони можуть впливати на нього вже сьогодні».

Гості заходу також не залишились осторонь. Вони не лише стали свідками видовищних ігор роботів, а й самі зіграли в робофутбол та взяли участь у робоперегонах. Найдопитливіші відвідали майстер-класи від Технічної студії «Винахідник», під час яких діти мали змогу навчитися програмувати складних роботів або ж виконувати найпростіші математичні операції за допомогою конструктора LEGO. Музикальною родзинкою заходу став виступ чарівної Анни Трінчер — представниці України на Дитячому конкурсі пісні Євробачення 2015, фіналістки другого сезону телепроекту «Голос. Діти». 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3863

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді