Які випускники можуть не проходити НМТ у 2024 році?

В УЦОЯО повідомили кому не обов’язково складати НМТ у 2024 році

Хто складатиме НМТ у 2024 році

Формувальне оцінювання: способи та інструменти залучення учнів

Випускники й випускниці, які не планують вступати до закладів вищої освіти, можуть не складати національний мультипредмений тест у 2024 році.

Таку інформацію зазначила очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Вже 14 березня розпочнеться реєстрація учасників і учасниць для проходження НМТ-2024. Проте за словами керівниці УЦОЯО, багатьох випускників і випускниць шкіл цікавить питання про те, чи обов’язково вони повинні складати тестування після закінчення школи.

Як вона зауважила, учні й учениці можуть не реєструватися для участі в НМТ й не складати незалежне тестування у двох випадках:

  • якщо випускник чи випускниця не вступає до закладу вищої освіти України;
  • якщо випускник чи випускниця планує вступати до закладу вищої освіти іншої країни.

Зокрема, Тетяна Вакуленко акцентувала, що учні 11 класів і студенти закладів професійно-технічної освіти, які цього року мають здобути повну загальну середню освіту, державну підсумкову атестацію не складатимуть.

Джерело: УЦОЯО

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді