МОН і територіальні громади підписали меморандум про співпрацю

МОН підписало меморандум про співпрацю із Всеукраїнською асоціацією ОТГ

Меморандум щодо розвитку освіти і науки

Чи правильно оформлюєте додатки до наказів

21 лютого відбулася зустріч заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа з головою Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Олександром Корінним. Учасниками заходу також стали представники об’єднаних громад Хмельниччини, Дніпропетровщини, Донеччини та Київщини.

Під час зустрічі МОН та Всеукраїнська Асоціація ОТГ підписали меморандум про співпрацю. 

Зокрема, були обговорені наступні питання:

  • дефіциту освітньої субвенції;
  • забезпечення громад шкільними автобусами (на період воєнного стану запровадити або мінімально співфінансувати на рівні 5-10%, або повністю коштом держбюджету);
  • будівництва укриттів в освітніх закладах, зокрема коштом держсубвенції чи співфінансування;
  • законодавчих підстав організації змішаного навчання в закладі освіти громади, що має укриття для здобувачів освіти громади з інших закладів;
  • оптимізації освітньої мережі.

Метою підписання меморандуму є сприяння трансформаціям у сферах освіти й науки на рівні територіальних громад.

Заплановано, що сторони співпрацюватимуть задля розвитку освіти та науки в Україні, зокрема для побудови взаємодії між державою та органами місцевого самоврядування. 

Відповідна співпраця має прияти позитивним змінам у сферах наукової та інноваційної діяльності в повній загальній середній, дошкільній, позашкільній, спеціалізованій, професійній (професійно-технічній), фаховій передвищій, вищій, освіті дорослих, зокрема післядипломній освіті.

Окрім того, одним із завдань співпраці є підтримка ініціатив, які спрямовані на розвиток освіти в громадах, зокрема на створення умов для високоякісного освітнього процесу.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді