Освітяни можуть долучитися до створення реєстру українських закладів освіти за кордоном

Освітян за кордоном запрошують долучитися до створення єдиного реєстру українських осередків

Українська освіта за кордоном

Експертиза цінності документів: як провести

Світова координаційна виховно-освітня Рада Світового конгресу українців планує створити єдиний верифікований реєстр українських осередків і закладів освіти за кордоном. Для цього представників діаспори просять взяти участь у дослідженні.

Таку інформацію зазначила керівниця СКВОР Люба Любчик. 

До опитування запрошено керівників і педагогів нових освітніх осередків, які були створені за кордоном з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Щоб долучитися до опитування, треба заповнити google-форму за посиланням.

За словами Люби Любчик, реєстр міститиме інформацію про:

  • дошкільні осередки й заклади освіти;
  • школи;
  • позашкільні гуртки;
  • культурно-освітні центри;
  • студії вищої освіти.

Окрім того, вона акцентувала, що одним із пріоритетних напрямів Світового конгресу українців є підтримка, розвиток, активізація українського освітнього простору у світі, а також розширення мережі українського шкільництва за кордоном.

Як зауважила фахівчиня, відповідна ініціатива має сприяти кращій комунікації між представниками діаспори та інформуванню українців та українок про освітні проєкти й ініціативи в інших державах.

«Українська школа за кордоном — один із важливих чинників збереження української ідентичності», — наголосила Люба Любчик.

За інформацією Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді