У Кабміні схвалили реорганізацію наукових установ

Рішення уряду щодо реорганізації наукових установ, підпорядкованих МОН

Об'єднання наукових установ

Чи правильно оформлюєте додатки до наказів

У Кабінеті Міністрів України затвердили розпорядження, у яких йдеться про реорганізацію двох наукових установ: Інституту фізичної оптики імені О.Г. Влоха Міністерства освіти і науки України та Науково-дослідного інституту українознавства. 

Перший заклад має об'єднати наукові спроможності із Львівським національним університетом імені Івана Франка, другий — Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Такі рішення були схвалені для того, щоб оптимізувати мережу наукових установ та закладів вищої освіти, поліпшити управління, посилити кадровий потенціал, дослідницьку базу, можливості додаткового залучення конкурсного і позабюджетного фінансування наукової діяльності дослідницьких інституцій. Зокрема такі зміни дадуть можливість університетам посилити дослідницьку складову в освітньому процесі.

Під час здійснення об’єднання закладів у МОН України дотримуються таких основних пріоритетів: 

  • максимального збереження і розвиток наукового потенціалу інститутів, із підтримкою подальшого створення відповідних окремих дослідницьких структурних підрозділів університетів (без права юридичної особи) в установленому законодавством порядку, 
  • збереження їхнього наявного фінансування, кадрового потенціалу, матеріально-технічної бази, 
  • розширення напрямів подальших наукових досліджень.

Окрім того, у січні 2024 року вже було ухвалено рішення про об'єднання Фізико-хімічного інституту захисту навколишнього середовища і людини МОН та НАН України (м. Одеса) та Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, об’єднавчі процеси тривають і в інших регіонах країни. 

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді