МОН співпрацюватиме з профспілками під час модернізації мережі ЗВО

Відбулася зустріч із представниками профспілок щодо модернізації мережі ЗВО

Модернізація мережі ЗВО

Експертиза цінності документів: як провести

30 січня 2024 відбулася зустріч заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького та генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олега Шарова з представниками Профспілки працівників освіти і науки України.

У межах зустрічі обговорювалося питання модернізації мережі закладів вищої освіти. До зустрічі долучилися не лише керівники профспілки, але й представники з різних регіонів України.

Михайло Винницький визначив представників профспілок як ключових стейкхолдерів і наголосив на необхідності активного діалогу з ними щодо модернізації закладів вищої освіти.

Зокрема, Олег Шаров виступив із презентацією «Реформування вищої освіти: укрупнення університетів», у якій детально розповів про демографічну ситуацію в країні, стан мережі ЗВО та реальні випадки об’єднання закладів.

Заступник очільника освітнього відомства також повідомив про перспективи викладачів університетів, що приєднують, зазначивши, що студенти продовжать навчання за унікальними галузевими спеціальностями, а гармонізація інших програм триватиме протягом одного семестру після об'єднання. За його словами, важливим є науковий потенціал, збереження якого є пріоритетом при об'єднанні закладів.

Щодо критерію рівня наукової роботи як удосконалення мережі ЗВО Михайло Винницький зауважив, що з січня цього року фінансування галузі повернулося до попередніх принципів. Це означає, що формула розподілення коштів враховує і науковий доробок ЗВО: що більший він, то більше фінансування отримуватиме заклад.

Представники МОН та профспілки погодилися, що важливо спиратися на конструктивний діалог та результативну співпрацю під час модернізації мережі українських закладів вищої освіти.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді