У Профспілці відповіли щодо надбавок педагогічним працівникам

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо виплати надбавок за престижність праці педагогічним працівникам

Надбавки педагогічним працівникам

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

У Профспілці працівників освіти і науки України відповіли на запити про виплати надбавок за престижність праці педагогічним працівникам та їх фінансового забезпечення. 

Насамперед надбавка за престижність праці — це надбавка, яку виплачують педагогічним працівникам відповідно до постанови КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» з метою підвищення престижності праці педагогічних працівників. 

Відповідна надбавка не може становити більше 30 % від посадового окладу педагогічного працівника, але й менше 5 % від ставки заробітної плати. 

Оскільки на даний час всі учні початкових класів усіх закладів загальної середньої освіти навчаються за програмами відповідно до вимог Державного стандарту початкової освіти, то керівникам шкіл, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям початкових класів, а також вчителям української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин надбавка має виплачуватися в розмірі не менше 20%.

Проте в умовах воєнного стану деякі положення колективного договору можуть бути зупинені або змінені за ініціативою роботодавця. Однак організацією виплат відповідних надбавок мають займатися органи місцевих рад. 

З детальнішою інформацією щодо цього питання можна ознайомитися в прикріпленому документі. 

Джерело: Знайшов

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4923

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді