Результати НМТ впливатимуть на розмір гранту вступника

Розмір гранту на навчання в університеті залежатиме від балів НМТ

Фінансування вищої освіти в Україні

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Результати національного мультипридметного тесту, які отримають абітурієнти, безпосередньо впливатимуть на розмір гранту для здобуття вищої освіти.

Нещодавно Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, в якому запропоновано часткове фінансування здобуття вищої освіти через державні гранти. Таким чином країна зможе здійснювати повне або часткове покриття вартості навчання вступників. Наразі Верховна Рада має розглянути відповідний законопроєкт.

«Зараз 60% студентів навчається на контракті. Наша мета — щоб, навпаки, понад 60% студентів отримували різні види державної підтримки», — акцентував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно до змісту документа, повну оплату навчання отримають студенти з найкращими результатами НМТ, а також ті, хто обиратиме найбільш необхідні для держави спеціальності.

Зокрема, повне державне фінансування вартості навчання у заклади вищої освіти також передбачене для пільгових категорій студентів. 

Окрім того, часткове покриття вартості навчання (від 15 тисяч гривень на рік) можуть отримати вступники, які матимуть високі або середні результати національного мультипредметного тесту.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді