Діти не повинні страждати від призупинення навчання

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про очікування підтримки української освіти та науки від міжнародних партнерів

Діти не повинні страждати від призупинення навчання

15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

В ефірі телевізійного марафону «Єдині новини» Сергій Шкарлет розповів про очікування підтримки української освіти та науки від міжнародних партнерів, зокрема діджиталізації та цифровізації.

«Діджиталізація є тим каталізатором швидких перемог в освіті, що творять дива. Ковід нас багато чого навчив, під час війни завдяки діджиталізації ми змогли відновити освітній процес і крокувати далі. Під час Світового освітнього форуму 2022 з Генеральним директором Microsoft Education у Європі, Близькому Сході та Африці Марком Істом ми говорили про можливості додаткової підтримки освіти в воєнний і післявоєнний час, а також про відновлення та побудову нової системи освіти. Зокрема, мова йшла про цифровий освітній паспорт кожного українця. Це спеціалізована платформа, що дозволить нам певним чином систематизувати всю інформацію про дитину, а також надасть можливість роботодавцям обирати найкращі здібності та здобутки кожного з наших громадян», – заявив Сергій Шкарлет.

Бюджет держави наразі спрямований на перемогу та забезпечення ЗСУ, однак робиться все можливе, щоб жодна дитина не страждала від зупинки чи призупинення освітнього процесу, а також від нестачі певного обладнання та технологій для розвитку освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді