Повернення 56 днів відпустки педагогам

У ВРУ планують розглянути законопроєкт, яким передбачено повернення 56 днів відпустки

Повернення 56 днів відпустки педагогам

Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він зазначив, що під час воєнного стану вчителям надаються 24 календарні дні відпустки, але у ВРУ вже є законопроєкт, яким передбачено повернення 56 днів відпустки, як це було до військової агресії рф.

Також Міністр зазначив, що українські вчителі на тимчасово окупованих територіях не повинні йти на співпрацю з російськими окупантами та переходити на їхні стандарти викладання.

«Ми майже завершили навчальний рік, тим більше, що ми дали можливість завершити його в онлайн-режимі. Викладачі не зобов’язані йти на роботу до рашистів, не зобов’язані в жодному разі переходити на їхні стандарти, адже сьогодні Україна забезпечила всі можливості викладання за українськими стандартами в онлайн-форматі, поки що в онлайн-форматі», – додав Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи надавати відпустку повної тривалості вчителю, який не відпрацював робочий рік

Учителя прийняли на роботу у листопаді. З попереднього місця роботи він звільнився за власним бажанням. Чи можна надати йому влітку щорічну основну відпустку повної тривалості, якщо він не відпрацював повний робочий рік?
4666

Відпустка без збереження зарплати

Із листа до редакції: «Допоможіть розв’язати питання щодо відпустки без збереження заробітної плати. Чи можна відмовитися від неї, якщо заклад освіти вже видав відповідний наказ? На які документи покладатися, щоб аргументувати свою відмову йти в таку відпустку?»
2739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді