Українці зможуть безоплатно здобути другу професійну освіту

Безоплатно здобути другу робітничу професію можна буде в закладах професійної освіти

Українці зможуть безоплатно здобути другу професійну освіту

Готовність до роботи влітку: експрес-перевірка

Таку норму ввели до нової редакції закону «Про професійну (професійно-технічну) освіту».

Щоб безоплатно отримати другу робітничу професію, потрібно буде мати страховий стаж, а у закладах освіти мають бути вільні місця.

Навчання дозволено розпочинати не раніше, ніж через 3 роки після отримання попередньої професії.

Винятком можуть стати ситуації, коли людина не може виконувати роботу за отриманою раніше професією чи існує невідкладна потреба держави в підготовці робітників за конкретними професіями.

«Такі зміни передбачають розподіл державного замовлення не лише на підготовку кваліфікованих робітників, а й на їхню перепідготовку та підвищення кваліфікації. Вони також дозволять місцевій владі сприяти працевлаштуванню випускників училищ і утримувати державні профтехи до передачі в комунальну власність», – зазначають в МОН.

Такі новації мають на меті сприяти зниженню рівня безробіття та забезпечити швидку перекваліфікацію тих, хто втратив роботу.

Як організували діяльність ЗДО у воєнний час

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді