У 20 областях та Києві планують провести ЗНО

Назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються з міркувань безпеки

У 20 областях та Києві планують провести ЗНО

Як завершити 2021/2022 навчальний рік

Проведення ЗНО, яке цього року відбудеться у форматі національного мультипредметного тесту, проходитиме у 20 областях України та м. Києві.

Рішення затверджено Міністерством освіти і науки.

Назви населених пунктів, у яких безпекова ситуація дозволяє провести тестування, визначено обласними військовими адміністраціями.

З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудуться тестування, не оприлюднюються. Учасники на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 7 червня включно матимуть змогу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

«Традиційно ЗНО відбувалося в багатьох населених пунктах, однак наразі забезпечити таку доступність екзаменаційних центрів для проходження НМТ неможливо: потрібно враховувати безпекові загрози, технічні й логістичні можливості створення центрів комп’ютерних тестувань у кожному населеному пункті», – повідомляють у МОН.

Відтак МОН та Український центр оцінювання якості освіти закликають вступників, батьків та освітян із розумінням поставитися до того, що до екзаменаційних центрів потрібно буде діставатися.

Неможливо провести ЗНО у Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях. Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії тестування, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді