МОН просить провести просвітницьку роботу з дітьми щодо співпраці з окупантами

Міністерство освіти і науки України попередило про ризик співпраці дітей з окупантами
МОН просить провести просвітницьку роботу з дітьми щодо співпраці з окупантами

Так, МОН просить педагогів та батьків провести просвітницьку роботу з дітьми щодо зв’язків з окупантами.

У Міністерстві наводять приклади встановлення контактів із неповнолітніми з м. Харкова та Луганської області.

«Служба безпеки України наводить приклади встановлення контактів із неповнолітніми з м. Харкова, Луганської області тощо. Зазначимо, що підлітки не встигли передати інформацію ворогу через втручання СБУ. Розглядається питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності», - зазначено у листі МОН.

Встановлення зв'язків окупантів із учнями відбувалось через соціальні мережі та месенджери, у яких діти отримували пропозиції передачі коштів за інформацію про позиції Збройних сил України.

«Інформуємо, що в нашій країні покарання за подібні злочини застосовуються до осіб від 16 років, у окремих випадках відповідальність передбачена з 14 років», – наголисили у МОН.

Для попередження виникнення подібних ситуацій у майбутньому у міністерстві попросили використати доступні форми комунікацій і провести просвітницьку роботу з учнями закладів загальної середньої і професійної освіти щодо кримінальної відповідальності за подібні злочини та акцентувати увагу батьків на їх відповідальності за дії дітей.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді