Кампанія з підтримки осиротілих дітей

«Дитина не сама» - це кампанія, яка покликана допомогти дітям, що залишилися без піклування дорослих

Кампанія з підтримки осиротілих дітей

Ігри-знайомства для дітей

В Україні розпочалася кампанія «Дитина не сама», покликана допомогти дітям, які залишилися без піклування дорослих.

Таку інформацію повідомили в Офісі Президента.

Метою загальнонаціональної інформаційної кампанії «Дитина не сама: інструкція з турботи» є привернення уваги суспільства до порушення прав дітей під час війни та надання вичерпної інформації, як розв’язувати ці проблеми.

Йдеться про права дітей, які через війну залишилися без піклування батьків та потребують турботи й тимчасового дому.

Кампанія доноситиме інформацію про те, як правильно підтримувати й захищати права дітей, котрі залишилися без батьківського піклування, а також надасть інструкції з тимчасового влаштування дітей у сім’ї.

За словами міністра соціальної політики України Марини Лазебної, кількість дітей, які залишилися без батьківського піклування та перебувають у небезпеці, зростає.

«Насамперед це діти з регіонів, у яких відбуваються активні бойові дії, бомбардування житлових кварталів. Чат-бот @dytyna_ne_sama_bot («Дитина не сама») є інструментом для дорослих, завдяки якому можна допомогти дитині, яка загубилася, залишилася без батьківського піклування, тимчасово прихистити її у своїй сім'ї», – зауважила Марина Лазебна.

У чаті містяться інструкції для тих, хто загубив або знайшов дитину.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді