Трансформацію санаторних шкіл продовдено до 2025 року

Депутати під час пленарного засідання парламенту прийняли проєкт Закону про внесення змін до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу.

Як завершити 2021/2022 навчальний рік

Передбачається, що трансформацію санаторних шкіл будуть здійснювати до 1 липня 2025 року.

Засновникам нададуть можливість приймати рішення щодо створення у складі ЗЗСО оздоровчо-профілактичного підрозділу, який сприятиме розвитку інклюзивної освіти шляхом забезпечення дітей з особливими освітніми проблемами якісними корекційно-розвитковими послугами за місцем навчання. Санаторна школа дозволяє поєднувати освітній процес із лікуванням дітей, контролювати прогресування та здійснювати профілактику виникнення ускладнень.

Органи місцевого самоврядування формуватимуть освітню мережу відповідно до потреб громади, що сприятиме врахуванню інтересів усіх учасників освітнього процесу та створенню підґрунтя для поступового реформування.

Як організувати викладання навчальних предметів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді