Освітній омбудсмен закликав не змушувати повертатися з евакуації педагогів

Освітян не мають змушувати повертатися з евакуації, доки цього не дозволить військова адміністрація

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов зауважив, що освітян не мають змушувати повертатися до закладів освіти.

За словами омбудсмена, є випадки, коли місцева влада та керівники закладів освіти змушують учителів під загрозою звільнення повернутися на очну роботу до населених пунктів, де ще зовсім недавно точилися запеклі бої.

Однак, керівники військових адміністрацій у тих же регіонах закликають громадян почекати з поверненням, бо це може бути небезпечним.

«Далеко не всі працівники закладів освіти зараз можуть дістатися місць, де вони проживали, бо міжміське сполучення відновлено не всюди, не кожен має власний транспорт, щоб повернутися. Доки території надійно не розміновані, доки дороги до населених пунктів не є цілком безпечними, не треба наражати колег на небезпеку. Тому що, попри припинення бойових дій на цих територіях, загроза життю громадян все ще залишається», – наголосив Сергій Горбачов.

Джерело: сторінка освітнього омбудсмена

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4936

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10362

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді