Омбудсмен закликав обережно обирати школи за кордоном

Потрібно перевіряти інформацію про школи та бути обережними у співпраці з громадськими організаціями

Омбудсмен закликав обережно обирати школи за кордоном

Плекаємо в дітей уміння шанувати старших

Омбудсмен зауважив, що заклади освіти за кордоном можуть маскуватися під українські.

Зокрема, як повідомляє освітній омбудсмен, уже є факти, коли організації «руського міра» маскуються під українські та проводять відповідну роботу з дітьми, які вимушено перебувають за кордоном у зв’язку з військовою агресією рф.

«Такі школи можуть приховуватися під українською символікою, а їхні працівники та учні – навіть носити вишиванки», – зазначив Сергій Горбачов.

Це становить небезпеку, тому що керівники таких гібридних організацій збирають інформацію щодо особистих даних біженців та їхніх родин в Україні та чинять пропагандистський вплив і дезінформують українських дітей та їх батьків.

Омбудсмен порекомендував батькам дітей, які перебувають за кордоном, звертатися за інформацією щодо українських організацій закордонних українців та суботніх або недільних шкіл до дипломатичних установ України у країнах перебування та користуватись перевіреною інформацією.

Джерело: сторінка освітнього омбудсмена у Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14279

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32489

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251893

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді