Освіта є однією з головних причин для повернення українок з дітьми з-за кордону

Освіта для дітей — один з основних чинників, що впливають на повернення українок із-за кордону

Повернення жінок з дітьми з-за кордону

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Під час Українського жіночого конгресу презентували висновки дослідження, що визнало чинники, які можуть вплинути на повернення українок із-за кордону.

Детальніше ознайомитися з матеріалом результатів дослідження можна в прикріпленому документі. 

Відповідно до результатів дослідження, 50% респонденток відзначили, що хотіли б повернути дітей в українську освітню систему. Зокрема якість освіти виявилася одним з основних чинників, який впливатиме на жінок з дітьми у разі повернення до України.

Окрім того, для учасниць опитування важливою є профілізація, тобто можливість обрати профільні предмети для глибокого вивчення у школі, — про це зазначили 28% опитаних жінок. 

Наразі українські заклади освіти пропонують 27 профілів навчання, але 72% учнів обирають лише 5 із них — переважно гуманітарного напряму.

Щодо орієнтованості освіти на потреби учнів, то саме над цим Міністерство освіти і науки планує активно працювати у межах реформи профільної середньої освіти. 

Згідно з її концепцією, учні зможуть формувати власну освітню траєкторію: обирати те, що насправді цікаво та потрібно для навчання й кар’єри. Водночас заклади освіти зможуть сформувати якнайкращу пропозицію для учнів відповідно до своїх можливостей.

Як нагадали в МОН, нині триває громадське обговорення проєкту стандарту профільної середньої освіти. Долучитися можна ще до 30 листопада, надіславши пропозиції на електронну пошту: [email protected].

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді