Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу в початковій школі в умовах воєнного часу

У Міністерстві освіти і науки України розробили методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році у початковій школі в умовах воєнного часу.

Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу в початковій школі в умовах воєнного часу

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Лист направлено керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних (військово-цивільних) адміністрацій.

Учням, які в умовах воєнного стану були вимушені змінити місце проживання (перебування), залишити робоче місце, місце навчання, незалежно від місця їхнього проживання (перебування) на час особливого періоду гарантується організація освітнього процесу в дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників.

Закон про трудові відносини в умовах воєнного стану

Зарахування дітей до першого класу, за потреби – до другого-четвертого класів, відрахування із закладу загальної середньої освіти та переведення до наступного класу здійснюється відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 року №367 «Про затвердження порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», від 28.03.2022 №274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні».

Навчання тимчасово переміщених учнів будуть організовувати за заявою батьків. У класах, де навчаються тимчасово переміщені учні, рекомендовано дотримуватись гнучкості в доборі навчально-методичного забезпечення освітніх програм закладів загальної середньої освіти.

Джерело: офіційний сайт МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді