Залишки освітньої субвенції спрямують на потреби оборони й цивільних

6 млрд грн субвенції планують передати для підтримки тероборони й потреб цивільного населення

Залишки освітньої субвенції спрямують на потреби оборони й цивільних

Як провести атестацію педагогів в умовах війни

Уряд дозволив спрямувати 6 млрд гривень залишків освітньої субвенції на забезпечення потреб оборони та підтримку цивільного населення в умовах війни.

Зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції й Порядку та умов надання субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами ухвалені в частині використання залишків коштів за цими субвенціями.

Як повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, у зв'язку із запровадженням воєнного стану виникла необхідність перегляду умов використання залишків освітньої субвенції для підтримки потреб цивільного населення.

Усі освітяни отримуватимуть зарплату

«Майже 6 млрд грн залишків коштів за субвенціями дозволено спрямовувати на забезпечення потреб оборони та підтримку цивільного населення в умовах воєнного часу, що є ще одним кроком в наближенні перемоги Українського народу над загарбником», – розповів Сергій Шкарлет.

Постанова дозволяє місцевим бюджетам використовувати залишки коштів за зазначеними субвенціями, збережених на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2022 року, на заходи територіальної оборони й задоволення продовольчих потреб цивільного населення.

Крім того, ці кошти можна спрямовувати на евакуацію цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді