Школярі отримають документ про завершення року

Усі діти отримають документ про завершення року

Як провести атестацію педагогів в умовах війни

Учні, які навчаються зараз не у своїх рідних школах, а також за кордоном, отримають документ про завершення навчального року.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи те, що значна кількість громадян змушена була евакуюватися з регіонів, де йдуть активні бойові дії, на захід України чи за кордон.

«Усі їхні оцінки будуть зараховані, де б дитина не навчалася зараз: у будь-якій іншій школі, яка здійснює очне, змішане чи дистанційне навчання або екстернат. Це може бути будь-який заклад загальної середньої освіти, у тому числі і приватні заклади освіти», – розповів міністр.

Такі школи як Атмосферна школа, Оптіма, Ліко-школа, Академія А-плюс – мають ліцензію та співпрацюють з Міністерством освіти і науки і органами управління освітою.

Як завершиться навчальний рік в умовах воєнного стану

«Виданий ними документ про освіту є абсолютно рівноправним із документом про освіту, який видає будь-який державний або комунальний заклад загальної середньої освіти. Наголошую, що ці школи надали безкоштовний доступ до навчання на своїх платформах. Вони доступні і поза межами України», – зауважив Шкарлет.

Також міністр нагадав, що в Україні функціонує національна електронна платформа Всеукраїнська школа онлайн, на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів, та вона є постійно доступною.

«Знаю, що відчувають батьки, у яких розривається серце за своїх дітей, бо ж я сам батько. Знаю, що відчуває кожна дитина, у якої забрали спокійне дитинство і позбавили права спілкування з однолітками та спокійного навчання. Саме тому Міністерство освіти і науки України завжди на зв’язку! Ми готові допомагати й підтримувати кожного, кому необхідна наша підтримка», – зауважив міністр освіти і науки.

Звернення редакцій Експертус Освіта:

Друзі, у цей тяжкий воєнний час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати!

Поки створюємо тільки електронні журнали. Передплатити їх можна за телефоном 0 800 21 38 38.

Наші менеджери на зв’язку та готові допомогти – звертайтеся!
Підтримаємо економіку країни!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді