Хто став найкращим учителем планети в 2023 році?

Зеф із Пакистану стала найкращою вчителькою планети 2023

Всесвітня премія найкращих вчителів

Як провести тарифікацію педагогів

Оголосили ім'я найкращої вчительки планети 2023 року. Премію Global Teacher Prize здобула Зеф із Пакистану.

У Парижі відбулася урочиста церемонія нагородження Global Teacher Prize 2023, під час якої було оголошено ім’я переможника. 

Найкращою вчителькою стала Зеф із Пакистану. Сестра Зеф відкрила власну школу у дворі свого будинку у 13 років. Вона безкоштовно вчила дітей та навіть працювала, щоб фінансувати навчальний заклад. Її школа відзначалася повагою, рівністю, любов'ю та пристрастю до учнів. Під час цього Зефі навчалася й сама.

Зокрема сестра покращувала свої знання та мову, слухаючи англійські новини. У 2006 році нападники атакували її будинок через навчання дівчат. Вона залишила село, але повернулася. У 2010 році вона здобула ступінь магістра-політолога.

Сестра Зеф також заснувала Фонд ZWEE. Він працює задля підвищення статусу жінок через освіту та підтримку. За внесок у розвиток найвразливіших громад вчительку нагороджували різними нагородами та визнаннями.

Зазначимо, що всесвітньо відому премію Global Teacher Prize називають Нобелівською для вчителів. Щороку найкращий вчитель отримує 1 мільйон доларів США та можливість вливати на освіту на усій планеті.

Джерело 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді