Якщо втратили документи, всі е-паспорти в застосунку «ДІЯ» — дійсні

МВС України та Державна міграційна служба України повідомляють стосовно втрачених документів.

Дії роботодавця під час воєнного стану

Для ідентифікації на території України громадян України, у яких втрачені або знищені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, МОЖЛИВО використовувати е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон, сформовані засобами мобільного застосунку «ДІЯ». Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Всі е-паспорти, що відображаються в мобільному застосунку «ДІЯ», вважаються дійсними.

Разом із тим, для збереження можливості подальшого відображення електронних документів, НЕ рекомендується виходити з облікового запису в мобільному застосунку «ДІЯ», а також не здійснювати його переінсталяцію! Оскільки після згаданих процедур е-паспорти тимчасово не зможуть бути відображені.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді