Педагогам почнуть зараховувати сертифікацію як проходження атестації

Теми:
Учителям, які пройшли сертифікацію, буде враховано її успішне проходження при атестації

Педагогам почнуть зараховувати сертифікацію як проходження атестації

Як побудувати індивідуальну траєкторію професійного розвитку: кроки

Учителям, які пройшли сертифікацію, буде враховано її успішне проходження при атестації.

Таку інформацію зазначив голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак за підсумками засідання профільного комітету.

Як він повідомив, вчителям, які пройшли сертифікацію не завжди враховують її успішне проходження при атестації, що викликає обурення та демотивацію педагогічних працівників.

Голова профільного комітету ВР наголошує, що Положення про сертифікацію педагогічних працівників затверджене в 2018 році та наразі діє в редакції 2019 року, а чинне Типове положення про атестацію педагогічних працівників датоване 2010 роком.

«Очевидно, що останнє не враховує сертифікацію. Так, Міністерству треба було одразу забезпечити прийняття необхідних нормативно-правових актів після прийняття нової редакції Закону «Про повну загальну середню освіту», але не пізніше 18 березня 2021 року. Міністерство затягнуло процес з різних причин, але зараз не про це. Нове Положення про атестацію вже готове і знаходиться на погодженні у інших міністерств», — зауважив очільник комітету.

Зокрема, він акцентував, що профільний комітет поставив задачу затвердити нове Положення про атестацію Кабінетом Міністрів до кінця терміну завершення атестаційних процесів в 2022 році, тобто до квітня.

«Ну а поки воно не затверджене, зробили доручення Міністерству розіслати роз’яснення головам атестаційних комісій та місцевим органам управління освітою про необхідність керуватись нормою закону в першу чергу та враховувати успішне проходження сертифікації при проходженні атестації педагогічними працівниками», — наголосив Сергій Бабак.

Окрім того, він підкреслив, що Міністерство освіти і науки надіслало відповідний лист всім керівникам органів управління освітою і головам атестаційних комісій.

«Отже, справедливість відновлена, чекаємо на затвердження нового Положення. Дякую вчителям, які звернули на це нашу увагу», — акцентував голова профільного комітету ВР.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді