МОН та The LEGO Foundation підписали меморандум про співпрацю

МОН продовжує співпрацю із The LEGO Foundation

Співпраця МОН з міжнародними організаціями

Ігри-знайомства для дітей

13 жовтня міністр освіти і науки Оксен Лісовий провів зустріч з головною виконавчою директоркою The LEGO Foundation Сісель Марі Крістенсен, під час якої обидві сторони підписали меморандум про взаєморозуміння. 

Таким чином стороно продовжують співпрацю до кінця 2024 року та разом працюватимуть над упровадженням ігрового та діяльнісного підходів в освіті, а також над відновленням, відбудовою та розбудовою української освіти.

Відповідне партнерство має декілька провідних напрямів співробітництва: 

  • Продовження співпраці у дошкільній освіті, тобто розширення проєкту «Сприяння освіті» до 400 закладів дошкільної освіти. 
  • Підтримка реформи Нової української школи передбачатиме фінансове забезпечення програми підвищення кваліфікації «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення» для всіх учителів початкової школи упродовж 2023-2024 н. р. з боку The LEGO Foundation, а також матеріально-технічне забезпечення для шкіл.
  • Розширення співпраці із закладами вищої та післядипломної педагогічної освіти: у програми професійного розвитку та освітні програми майбутніх вихователів і вчителів початкової школи імплементуватимуть навчальні дисципліни та модулі з ігрових та діяльнісних методів навчання. 

Також, реалізовуватимуться проєкти, що спрямовані на відновлення та підтримку освіти України. Зокрема, такі програми психосоціальної підтримки та соціально-емоційного навчання, як шведська програма «Peppy Pals» для дошкільнят та SEL Kernels лабораторії екологічних підходів до соціально-емоційного навчання (EASEL) Гарвардської вищої школи освіти для початкової та базової школи.

Окрім того, організація The LEGO Foundation допомагатиме в розвитку інклюзивної освіти через проєкт «Braille Bricks», що впроваджується для дітей з порушеннями зору. Будуть створені центри гри, навчання та додаткові місця у закладах дошкільної освіти у Румунії та Республіці Молдова, щоб підтримати українських дітей, які вимушено перебувають там через повномасштабне вторгнення. 

Підписаний меморандум про співпрацю підсилить розвиток дошкільної, шкільної, а також вищої та післядипломної освіти в Україні.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді