Освітяни отримають зарплати з міжнародних фінансувань

Зарплати працівникам бюджетної сфери виплатять за рахунок зовнішнього фінансування

Використання міжнародних коштів на зарплати вчителям

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Заробітні плати освітянам, іншим працівникам бюджетної сфери, а також виплата пенсій та інших соціальних зобов'язань наступного року здійснюватимуться за рахунок зовнішнього фінансування.

Таку інформацію зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час щорічних осінніх зборів Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

Як він зауважив, завдяки підтримці міжнародних партнерів Україні вдалося стабілізувати ситуацію.

Чи зобов’язані керівники закладів освіти подавати декларацію

«Водночас дефіцит державного бюджету цього року складе близько 20%. Наступного року —  21% ВВП. Аби повністю покрити цей дефіцит бюджету нам буде необхідно залучити зовнішнє фінансування на суму близько 42 млрд доларів», — наголосив голова Кабінету Міністрів.

Окрім того, Денис Шмигаль акцентував, що уряд готує Єдиний план реформ до 2027 року. Він стане дорожньою картою, яка об’єднає ініціативи та рекомендації міжнародних партнерів, а також пропозиції української сторони.

За матеріалом КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4931

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10341

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді