Зарплату педагогів планують підвищити: коли і на скільки

12 січня 2022 р. у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 6512,«Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо забезпечення гідних умов оплати праці педагогічних працівників».

Педагогам пропонується встановити гідну оплату праці: коли і скільки

Держбюджет-2022: основ­ні показники

Законопроектом пропонується:

По-перше, встановити, що посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі не менше трьох мінімальних заробітних плат, тобто 19 500 грн (мінімальна зарплата з 1 січня 2022 р. – 6 500 грн (чинна норма Закону про освіту передбачає, що посадовий оклад дорівнює трьом мінімальним заробітним платам).

По-друге, визначити, що положення частини другої статті 61 Закону про освіту повністю реалізуються з 1 квітня 2022 року.

Таким чином, починаючи із вказаної дати посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії становитиме не менше 19 500 грн. а з 1 жовтня 2022 року — 20 100 грн (мінімальна зарплата з 1 жовтня 2022 року – 6 700 грн).

Джерело: за інформацією ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді