IT-фахівці компенсують брак кваліфікованих вчителів

Мінцифри пропонує залучити IT-фахівців, щоб підвищити якість навчання школярів математики та інформатики

Rozporiadok

Правила внутрішнього розпорядку: як скласти

Міністерство цифрової трансформації рекомендує підвищити якість викладання математики та інформатики у школах через залучення IT-спеціалістів.

Відповідна ініціатива стане можливою через набрання чинності Положення про педагогічну інтернатуру, завдяки якому IT-спеціалісти без досвіду викладання зможуть пройти інтернатуру в школі під наглядом досвідченого педагога.

«Упродовж року фахівець може сформувати та розвинути необхідні навички для навчання дітей та отримати можливість викладати у школі», – наголошують у відомстві.

У Міністерстві цифрової трансформації додають, що під час розробки Дорожньої карти реформування ІТ-освіти було виявлено, що в Україні недостатньо кваліфікованих вчителів із математики та інформатики. Це призводить до зниження загальної якості математичної та STEM-освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді