Позашкілля має підтримувати психоемоційний стан дітей та їх родин

Під час війни заклади позашкільної освіти мають посилювати життєстійкість дітей та їхніх родин, — Ірина Верещук

Місія позашкільної освіти під час війни

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

В умовах війни заклади позашкільної освіти мають посилювати життєстійкість дітей та їхніх родин. 

Таку інформацію зазначила віце-прем'єр-міністр і міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час офіційного відкриття Всеукраїнського форуму «Позашкільна освіта 2023: виклики та рішення».

Ця подія була присвячена Дню позашкілля, який щорічно відзначається 25 вересня. Свято покликане привернути увагу до реалізації прав дітей на позашкільну освіту.

До Всеукраїнського форуму доєдналися представники Уряду, народні депутати, освітяни та науковці. Зокрема долучився Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Під час своєї промови віце-прем’єр-міністр акцентувала на те, як важливо напрацювати методику правильного функціонування психосоціальної підтримки дітей на місцях. 

За словами Ірини Верещук, освітянам варто об’єднати зусилля на рівні регіонів і громад, аби впливати на ухвалення рішень.

Окрім того, вона зауважила, що при кожній ОВА функціонують Координаційні центри підтримки цивільного населення. На думку очільниці Мінреінтеграції, до таких центрів мають входити керівники Державних центрів позашкільної освіти.

«В умовах війни позашкілля набуло особливого значення. Тому я щиро дякую усім, хто, незважаючи ні на що, продовжує дбати про освіту та виховання наших дітей», — підкреслила Ірина Верещук.

Джерело КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді