Щодо порядку проведення інституційних аудитів у дитячих садках

Теми:
У Міносвіти оприлюднили проєкт для громадського обговорення щодо інституційного аудиту в дитячих садках

Інституційний аудит у закладах дошкільної освіти

Самооцінювання освітнього й управлінського процесів: взяти до увагиМОН розпочало громадське обговорення проєкту Порядку проведення інституційного аудиту закладів дошкільної освіти.

Таку інформацію опублікували на сайті Міністерства освіти та науки України.

У відповідному документі зазначається, що інституційний аудит оцінюватиме освітнє середовище, результати навчання вихованців, педагогічну діяльність і управлінські процеси.

Таким чином, під час аудиту перевірятимуть:

  • формування інклюзивного середовища;
  • набуття компетентностей вихованцями закладу;
  • академічну доброчесність педагогічних працівників;
  • наявність стратегії розвитку закладу.

Інституційний аудит проводитиметься в закладах, які мають низьку якість освітньої діяльності, що підтвердили результати зовнішнього моніторингу якості освіти.

Окрім того, перевірку можуть ініціювати безпосередньо засновники закладу, його керівник, педрада тощо. Інституційний аудит проводитимуть територіальні органи державної служби якості освіти.

Усі пропозиції, коментарі та зауваження до проєкту міністерство просить надсилати до 24 січня 2022 року на електронну пошту [email protected] з темою повідомлення «Інституційний аудит. Громадське обговорення».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді