В ООН попросили уникати закриття шкіл через COVID-19

Теми:
Людство не може дозволити собі ще один рік без повноцінного навчання дітей

Уникнення закриття шкіл через поширення коронавірусуЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Незважаючи на зростання кількості випадків зараження вірусом «омікрон», який небезпечний здатністю заражати більше людей, ніж інші варіанти, необхідно, по можливості, уникати закриття закладів освіти у загальнонаціональних масштабах.

Таку інформацію повідомила виконавчий директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Генрієтта Фор.

На її думку, людство не може дозволити собі ще рік без повноцінного очного навчання дітей.

Зокрема, Генрієтта Фор зауважила, що в умовах стрімкого поширення COVID-19, коли необхідно вживати суворих заходів у сфері суспільної охорони здоров'я, школи мають бути останніми закладами, що закриваються, та першими з тих, що відкриваються.

Поки що експерти та вчені не мають повного бачення щодо наслідків стрімкого поширення нового штаму. В умовах невизначеності уряди багатьох країн думають про те, чи варто залишати заклади освіти відкритими.

Окрім того, вона висловила свої побоювання щодо того, що ще одна хвиля масового закриття закладів освіти матиме катастрофічні наслідки для дітей.

Пандемія COVID-19 вже призвела до серйозних перебоїв у системах освіти у всьому світі. Мільйони дітей були позбавлені доступу не тільки до освіти, а й до харчування, а також до психологічної та соціальної підтримки.

Як відзначила виконавчий директор Дитячого фонду ООН, «негативні наслідки онлайн навчання очевидні» і подальше тривале закриття закладів освіти призведе до тяжких наслідків.

Зокрема, у багатьох школярів у країнах із низьким рівнем доходу немає комп'ютерів, смартфонів або навіть доступу до інтернету, через що в умовах карантину вони практично повністю позбавлені можливості вчитися.

До того ж йдеться не лише про навчання, а й про безпеку та спілкування з друзями.

«Рішення закрити школи перекреслили десятиліття прогресу у сфері освіти та завдали непоправної шкоди благополуччю дітей. Нас охопила тіньова пандемія дитячої праці, дитячих шлюбів та проблем психічного здоров'я», — акцентувала Генрієтта Фор.

Відповідно до даних ЮНІСЕФ, це покоління школярів у майбутньому протягом усього свого життя може не отримати 17 трильйонів доларів потенційного заробітку.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді