Хочуть ввести економічний паспорт

Теми:
Більшість громадян позитивно ставляться до запровадження економічного паспорта українця

Підтримка впровадження економічного паспортаНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

Більшість громадян, а саме 53%, позитивно ставляться до  ініціативи запровадження економічного паспорта українця.

Таку інформацію повідомили в Соціологічній групі «Рейтинг», яка опублікувала результати дослідження, проведеного протягом 6-8 грудня 2021 року.

28% респондентів мають нейтральне ставлення до запровадження економічного паспорта, 16% — негативно.

Окрім того, 32% громадян зазначили, що добре обізнані про ініціативу запровадження економічного паспорта українця, 40% — щось чули про це. 28% — нічого не відомо про цю ініціативу.

Ті респонденти, які добре обізнані про ініціативу, підтримка становить 62%, чверть — не підтримують.

Варто зазначити, що Президент України Володимир Зеленський ініціював законопроєкт про економічний паспорт українця, відповідно до якого плата за використання надр накопичуватиметься на персональних рахунках українських дітей.

Таким чином, після досягнення громадянином України повноліття ці гроші зможуть використовуватися на навчання в закладах освіти України, купівлю власного житла на території України, переказ коштів на власний рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення, лікування (при досягненні 18-річного віку).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді