Міністерство охорони здоров'я вводить додаткові обмеження для жовтої зони

МОЗ пропонує внести зміни, що стосуються правил у жовтому рівні епідемічної небезпеки

Зміни правил у жовтих зонах карантинуЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

У Кабінеті Міністрів України прийняли рішення щодо внесення змін до постанови про адаптивний карантин. Таким чином, запровадить вимогу про повну вакцинацію працівників і відвідувачів, а також скоротять термін дії жовтого COVID-сертифікату до 30 днів із 120-ти.

Таку інформацію повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання уряду.

Як він відзначив, Україна має готуватися до можливого повторного зростання випадків COVID-19.

«Тому МОЗ пропонує внести зміни в постанову про карантин №1236. Зміни стосуються правил у жовтому рівні епідемічної небезпеки», — наголосив очільник відомства.

Відповідно до запропонованих змін, у жовтій зоні для роботи потрібен буде повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів.

Зокрема, зміни стосуватимуться й терміну дії жовтого COVID-сертифікату, який свідчив про проведення першого щеплення проти коронавірусу.

«Він буде становити 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів», — зауважив міністр охорони здоров’я.

Окрім того, Віктор Ляшко акцентував, що у жовтій зоні представники громадських закладів харчування, закладів культури, спортзалів тощо повинні будуть обов'язково зчитувати QR-коди сертифікатів. Для цього не потрібно додаткового обладнання, зробити це можна зі смартфона за допомогою застосунку «Дія».

«У випадку відсутності у відвідувачів чи працівників необхідних документів власник закладу при перевірці може сплатити штраф від 34 тисяч до 170 тисяч грн», — підкреслив керівник МОЗ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38587

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22251

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді