Вакцинація є обов'язковою для всіх

В організації вважають, що Уряди країн світу мусять запровадити обов’язкову вакцинацію

Обов'язкова вакцинація населенняПротиепідемічні заходи в дитсадку: нові рекомендації МОЗ

У керівництві Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають, що уряди країн світу мусять запровадити обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 для своїх громадян.

Таку інформацію повідомляють у ЗМІ, з посиланням на коментар директора Європейського бюро ВООЗ Роба Батлера журналістам the Guardian.

Як він зауважив, у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що наразі вже варто починати розмову про обов’язкову вакцинацію населення.

«Ми вважаємо, що зараз варто порушити цю дискусію, як із точки зору свободи окремої людини, так із перспективи імунопрофілактики населення. Мати дебати з цього питання — нормально. Обов’язкова вакцинація може збільшити кількість щеплень, але не завжди», — наголосив директор Європейського бюро ВООЗ.

Окрім того, Роб Батлер зазначив, що обов’язкова вакцинація може зумовити падіння рівня довіри громадян до процесу щеплень. Зокрема, це викликає питання про соціальну рівність та інклюзивність між вакцинованими та невакцинованими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22061

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38053

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді