Освітня програма для дітей, що навчаються за кордоном

Освітня програма дозволить уникнути подвійного навантаження, адже містить лише українознавчий компонент

Навчання дітей, що за кордоном

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Міністерстві освіти та науки затвердили освітню програму для дітей, які перебувають за кордоном і навчаються в місцевих школах.

Відповідна програма допоможе уникнути подвійного навантаження дітей, адже містить лише українознавчий компонент.

Як повідомив міністр освіти Оксен Лісовий, навчання за такою програмою дозволить дітям зберегти зв’язок з рідною країною.

«Ми розуміємо, що за кордоном діти, як правило, зобов'язані відвідувати місцеву школу. Тож навчання ще й в українському закладі може бути складним через подвійне навантаження для дитини. Щоб уникнути цього, але зберегти українським дітям зв'язок з рідною країною, ми створили цю освітню програму, яка передбачає вивчення лише українського компонента — мови, літератури, історії та інших предметів, які не вивчають у закордонних школах», — зауважив очільник освітнього відомства.

Розроблений документ освітньої програми містить перелік предметів й інтегрованих курсів та рекомендований розподіл кількості навчальних годин на тиждень для вивчення предметів навчального плану.

Окрім того, у програмі подані додаткові години для проведення індивідуальних консультацій та групових занять, які можна використати для організації коригувального навчання, та вимоги до осіб, які можуть здобувати освіту відповідно до цієї програми.

Зокрема, документ містить рекомендовані форми організації освітнього процесу та опис інструментарію оцінювання.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді