Невакцинованих освітян відсторонять і позбавлять зарплати

Теми:
Працівники, які не будуть мати щеплення станом на 8 листопада, будуть відсторонені

Що чекати невакцинованим освітянам

Зменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірноПрацівники закладів освіти, які не будуть мати щеплення проти COVID-19 станом на 8 листопада, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Таку інформацію повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час прес-конференції, присвяченій застосуванню наказу МОЗ про обов'язкову вакцинацію.

Відповідні повноваження наказу не стосуватимуться педагогічних працівників, які мають протипоказання до вакцинації та які нададуть відповідні медичні висновки, видані закладом охорони здоров'я.

Окрім того, як зауважив головний державний санлікар, працівники закладів освіти які отримають хоча б одне щеплення, не будуть відсторонятися від роботи, оскільки навіть одна доза вакцини свідчить про те, що особа не ухиляється від вакцинації.

«Ми дійсно розуміємо, що така людина прихильна і вона просто не встигла пройти повний курс щеплення», — наголосив Ігор Кузін.

Зокрема, він відзначив, що Міністерство охорони здоров'я має відповідні повноваження на затвердження такого наказу, зважаючи на норми закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я», яким передбачено, що саме МОЗ затверджує перелік професій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді