Діти, які перебувають у лікарнях, зможуть отримувати повноцінну освіту

Теми:
При великих дитячих лікарнях в усіх областях України будуть створені освітні центри

Освітні програми 2021/2022: що рекомендує МОН

Кабінет Міністрів України заснував державну установу «Школа супергероїв», яка надаватиме освітні послуги дітям, що перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров'я. Відповідне рішення затверджено під час засідання уряду.

Метою створення «Школи супергероїв» стало надання освітніх послуг у сфері дошкільної та повної загальної середньої освіти дітям (зокрема здобувачам професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти в частині здобуття повної загальної середньої освіти), які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я та не мають можливості повноцінно здобувати освіту.

Таким чином була розроблена спеціалізована модель при великих дитячих лікарнях в усіх областях України, завдяки якій будуть створені освітні центри, де зможуть отримати освітні послуги діти, що мають онкологічні захворювання, СНІД, потребують постійного гемодіалізу, чекають на операції, перебувають в опікових центрах та психіатричних лікарнях, перебувають у лікарнях через COVID-19, отримують реабілітаційну допомогу.

Окрім того, у Міністерстві освіти та науки наголошують, що освітні послуги будуть безкоштовно надаватися мотивованими педагогами зі спеціальною підготовкою та відповідною заробітною платою для роботи саме з такою категорією вихованців та учнів.

Для реалізації та забезпечення якісної освіти, на базі «Школи супергероїв» буде створено навчально-методичний центр, який забезпечить розробку методик та впровадження сучасного світового досвіду.

Засновником державної установи «Школа супергероїв» є Кабінет МІністрів. Вона фінансуватиметься з державного бюджету України.

Постанова про утворення «Школи супергероїв» набуває чинності з 1 січня 2022 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді