Освітяни не відносяться до категорій громадян, які підпадають під програму «єПідтримка»

Освітяни не віднесені до громадян, на яких було спрямовано дію програми «єПідтримка»

Умови програми «єПідтримка»

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

Працівники сфери освіти не віднесені до категорії громадян, на яких було спрямовано дію урядової програми «єПідтримка», що реалізовувалася навесні 2022 року.

Як повідомляють у Міністерстві освіти та науки, програма «єПідтримка» на початку повномасштабного вторгнення була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв’язку із втратою частини заробітної плати, робота яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.  

«Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Попри це деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму «єПідтримка», – акцентують в освітньому відомстві.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Водночас Кабінет Міністрів ініціював повернення отриманих коштів працівниками бюджетних установ, зокрема і зі сфери управління Міністерства освіти і науки.

Через це Міносвіти надіслало інформаційні листи керівникам закладів, установ, підприємств, що належать до сфери його управління, про необхідність повернення коштів співробітниками.

Станом на 29 червня 2023 року кошти не повернули 3 247 працівників бюджетних установ сфери науки і освіти.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді